-阿科米星建筑设计事务所
宝山贝贝佳欧莱幼儿园装修项目

类型 改造
地点 宝山区宝菊路377号
设计/建成 2017/02-2017/10
规模 5400m2
状态 已完成

理念

宝山贝贝佳欧莱幼儿园项目是一次针对普通城市建筑的改造尝试。新的设计需要对原有办公建筑进行尺度上的整理和再划分以适应幼儿活动的需求。从室内来看,我们建造了一系列高低错落的吊顶,希望通过这样的方式为幼儿日常活动创造不同的空间体验;而针对外立面,我们仅以涂料为手段,将巨幅的由色块构成的“城堡”图案无差别地投印在原有建筑立面之上。最终,室内和室外共同形成了原建筑整体——涂料“城堡”——原建筑楼层——高低吊顶的逐步递进的尺度变化。

Renovation of Baoshan Beibeijia Olion Kindergaten
Type Renovation
Location No. 377 Baoju Road, Baoshan District, Shanghai
Date 2017/02-2017/10
Size 5400m2
Status Completed
Concept The Baoshan Beibeijia Olion Kindergarten Project is an attempt to renovate ordinary city buildings. The new design reorganizes and subdivides the original office building especially in the issue of scale to meet the demand of children’s activities. For inside, we build series of altitudinal variated ceiling to create a different space experience for children's daily activities. And for the facade, we paint the "castle" pattern composed of huge pieces of color blocks onto the facade of the original building. In the end, the indoor and outdoor together form a gradual, progressive change in scale: the original building – paint of "Castle" - the original building floor - variated ceiling.