-阿科米星建筑设计事务所
三岔港森林公园单体建筑

类型 休闲娱乐
地点 浦东区三岔港森林公园双江路入口
设计/建成 2016/06-
规模 2600m2
状态 设计中

理念

本项目位于三叉港森林公园西侧入口处的一块巨大的场地上。新的游客中心不再是一个建筑单体,它被拆解成五组景观构架——每组都由一两个低矮的构架及一个“塔”形的标志构架组成。功能房间被容纳于这些构架之中。这些构架散布于林间,与植物,微地形,标识共同形成一块“整体的场地”,并将整体场地又细分为不同性格和功能的次级场地。本项目的结构是以钢筋混凝土折梁为主,局部替换为钢结构的混合体系,形成了时而显现,时而隐藏,时而严肃,时而戏谑,时而疏时而密的微妙变化。

Entrance Builiding of Sanchagang Forest Park
Type Recreation
Location Shuangjiang Road, Sanchagang Forest Park, Pudong District
Date 2016/06-
Size 2600m2
Status In progess
Concept This project is located in an open field at the west entrance of San chagang Forest Park. The new building, a visitor center, different from the past single-building type, is divided into five groups of landscape structures - each group consists of one or two prostrate structures and a tower-like landmark. Rooms of the new visitor center lie in these structures. These buildings scatter across the landscape. They form an entirety together with plants, micro topography and logo .At the same time, the entirety is subdivided into different character and function. The mixed structure system is dominated by reinforced concrete, partially replaced by steel. It sometimes hides, sometimes reveals; sometimes it is serious, sometimes it is playful; sometimes it is sparse, sometimes it is dense. It changes the atmosphere from time to time.